Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aparate noi pentru Centrul „Fericitul Scheffler János”
Centrul „Fericitul Scheffler János”  - Vineri, 29 Mai 2015

Copiii care fac terapie de reabilitare în Centrul „Fericitul Scheffler János” beneficiază de aparatură de specialitate de ultimă generație, datorită ajutorului oferit de Dräxlmaier Satu Mare.

Compania a sponsorizat centrul pentru achiziția acestor echipamente extrem de necesare celor peste 120 de copii, care se tratează aici. Micuții au sărbătorit joi, 28 mai 2015, punerea în folosință a aparatelor, odată cu Ziua Centrului. La festivitate au participat atât micii pacienți, cât și terapeuţii şi reprezentanţii Dräxlmaier Satu Mare.

În cei trei ani de la înfiinţare, Centrul „Fericitul Scheffler János” a devenit cunoscut și s-a tot dezvoltat. Martori la aceste transformări au fost familiile ale căror copii au beneficiat aici de ajutorul necesar pentru a putea avea o copilărie fără griji.

Centrul de reabilitare şi dezvoltare, condus de Surorile de Caritate Sf. Vicenţiu de Satu Mare îndeplineşte un rol important atât în municipiul Satu Mare, cât şi în regiune, oferind terapii copiilor cu deficienţe și cu întârziere în dezvoltare.  Acest centru asigură cele mai noi şi eficiente metode de terapie pe care, înainte, cei mici le puteau obține doar călătorind pe distanțe mari. Din 2013, centrul desfășoară proiecte de monitorizare și evaluare a copiilor din în grădiniţele sătmărene încercând, alături de partenerii săi - să descopere din timp problemele cu care se confruntă copiii și să intervină preventiv.

La „Ziua Centrului”, organizată în data de 28 mai, au participat copiii care au frecventat Centrul ”Fericitul Scheffler János” împreună cu familiile lor, dar şi prietenii, partenerii și sponsorii.

Un moment important al programului a fost predarea aparatelor de specialitate noi, achiziţionate cu sprijinul companiei Dräxlmaier Satu Mare. Este vorba de un aparat EKG, un Electroneuromiograf Neuro-EMG şi aparate de fizioterapie, care vor ajuta în diagnosticarea şi în tratarea deficienţelor și disfuncţiilor specifice. EKG-ul şi Electroneuromiograf-ul vor fi folosite în consultaţiile de psihiatrie infantilă, la evaluarea leziunilor organice congenitale ale Sistemului Nervos Central şi Periferic, şi a sistemului muscular, iar aparatele de fizioterapie vor ajuta printre altele la diminuarea durerilor, stimularea circulaţiei, intensificarea troficităţii, stimularea nervilor şi muşchilor, accelerarea funcţiilor metabolice și stimularea vindecării.

Aceste aparate Centrul nu dispunea de astfel de aparate, compania Dräxlmaier a oferit sprijinul necesar pentru acoperirea unei necesități reale.

Aparatele au fost predate specialiştilor la sediul Centrului, de pe strada G. Coşbuc nr. 2, la începutul programului festiv, de către Sorin Ghiță, Director General Dräxlmaier Satu Mare. ”Este foarte important pentru noi, fiind o companie de familie să venim în sprijinul comunității din care facem parte. Mă bucură faptul că cei mici vor avea o copilărie mai fericită, beneficiind de ajutor specializat. Suntem dornici să răspundem acestui gen de solicitări, să putem interveni acolo unde este cu adevărat nevoie. Ne dorim să întărim parteneriatul nostru cu comunitatea locală.” – a spus Sorin Ghiță, Director General Dräxlmaier Satu Mare.

Sora Szabó M. Rita a mulţumit Dräxlmaier Satu Mare pentru contribuția sa, subliniind eficacitatea crescută a terapiilor datorită aparaturii moderne: „Aţi dat o mână de ajutor copiilor care aveau mare nevoie de acest lucru. Oferindu-ne aceste aparate ne dați șansa să le îmbunătățim viața, alături de specialiștii noștri. În Dräxlmaier Satu Mare am găsit un adevărat prieten, cu care putem strânge mâinile de copii întinse către noi. Putem spune că evoluăm împreună, mână în mână cu copiii.”

După predarea aparatelor, cei prezenți s-au bucurat de momente muzicale alături de Cserei Csaba, au participat la jocuri și diferite activităţi. Nu a lipsit nici tortul.

2460 vizite
Distribuie pe